У Німеччині пройшли масштабні акції за легалізацію марихуани
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині пройшли масштабні акції за легалізацію марихуани

У Німеччині пройшли масштабні акції за легалізацію марихуани

У Німеччині відбулися масштабні акції за легалізацію марихуани, у якій взяли участь мешканці 26 великих міст країни.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Цього року акція "Глобальний марш за марихуану" проходить під гаслом "Легалізація має сенс", у ній взяли участь мешканці Берліна, Штуттгарта, Мюнхена, Кельна і Дюссельдорфа.

Захід щорічно влаштовує "Німецьке об'єднання за легалізацію конопель".

Читайте також: Мер українського міста анонсував відкриття центру терапії марихуаною: соцмережі схвильовані

За словами голови об'єднання Георга Вурта, легалізація марихуани дасть змогу державі отримати більше податків і створити нові робочі місця. Також в об'єднанні вважають, що таким чином можна було б уникнути більш як 180 тисяч кримінальних справ, які було заведено в 2016 році.

Раніше бундестаг прийняв закон, який дозволяє тяжкохворим пацієнтам отримувати канабіс за рецептом. До прийняття нового закону в країні робили винятки в поодиноких випадках.

У Німеччині вирощування, торгівля і володіння марихуаною переслідується за законом. За її легалізацію в країні виступають, зокрема, представники "Зелених" і Вільної демократичної партії Німеччини.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Уругваю дозволила продаж марихуани в аптечних установах країни, починаючи з липня поточного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?