Вибори президента Франції: з'явилися перші результати екзит-полів
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори президента Франції: з'явилися перші результати екзит-полів

Вибори президента Франції: з'явилися перші результати екзит-полів
Джерело:  rtbf.be

У Франції закрилися виборчі дільниці на другому турі президентських виборів і стали відомі перші результати екзит-полів, які свідчать про перемогу Емануеля Макрона над Марін Ле Пен.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал RTBF.

За даними опитування виборців на виході з дільниць, Еммануель Макрон набирає від 62% до 64% голосів, а Марін Ле Пен підтримали менше 40% виборців.

Офіційні підсумки голосування будуть оголошені 11 травня.

Читайте також: Оголені активістки у Франції протестували проти Ле Пен, з'явилися фото

Як відомо, Макрон виступає за подальшу лібералізацію економіки та інвестиції в систему освіти і сподівається сформувати нову центристську більшість.

У свою чергу, 48-річна Марін Ле Пен обіцяє замінити євро національною валютою, перетворити Євросоюз у альянс суверенних держав або повністю вийти з ЄС, і захищати права робітників і обмежити імміграцію.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше стали відомі результати виборів на заморських територіях Франції – переконливу перемогу отримав Макрон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?