Порошенко підписав закон, що сприяє будівельному бізнесу в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав закон, що сприяє будівельному бізнесу в Україні

Порошенко підписав закон, що сприяє будівельному бізнесу в Україні
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу голови держави.

Документ скасовує вимогу щодо необхідності отримання вихідних даних та технічних умов від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, оскільки проектувальник зобов’язаний розробити проектну документацію відповідно до державних будівельних норм та інших нормативно правових документів, де вже враховано такі вимоги.

Також внесені зміни до закону "Про архітектурну діяльність" – виключено положення щодо можливості проходження професійної атестації громадянами, які не здобули вищої освіти за відповідним напрямом. Це дасть можливість підвищити професійний рівень виконавців робіт у будівництві, що у свою чергу, підвищить якість робіт.

Читайте також: Порошенко підписав документ про мільйони євро для України

Також визначаються правові умови для удосконалення збору даних державної статистичної звітності щодо прийнятих в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів – ці функції передано органам місцевого самоврядування, а зобов’язання надавати статистичні дані по цьому напрямку відсутні.

За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубко, документ, розроблений Мінрегіоном та оцінений міжнародними інституціями BRDO та World Banк, спрощує умови ведення будівельної діяльності, прибирає перешкоди розвитку бізнесу та усуває корупційні ризики.

Зубко підкреслив, що ці зміни "дають можливість Україні піднятись у світовому рейтингу "Doing Business" за позицією "легкість в отриманні дозволів на будівництво" вже за результатами 2017 року".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє присвоювати іноземцям звання Героя України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?