На Донбасі до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом провели автопробіг: з'явилися фото
Категорія
Культура
Дата публікації

На Донбасі до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом провели автопробіг: з'явилися фото

На Донбасі до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом провели автопробіг: з'явилися фото

На Донбасі у місті Покровськ відбувся автопробіг військової техніки часів Другої світової, з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.

"Сьогодні, 7 травня у Покровську з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі був проведений автопробіг військової техніки часів Другої світової війни. У рамках заходу мешканцям міста були продемонстровані зразки військової автомобільної техніки, уніформи та макети стрілецької зброї часів Другої світової війни", - йдеться у повідомленні.

Крім того, відбулося покладення квітів до пам’ятника полеглим захисникам міста, інформаційні акції про місце і роль українського народу в перемозі над загарбниками.

Читайте також: Втрати на Донбасі: з’явилися імена та фото загиблих у травні бійців АТО

Автопробіг техніки часів Другої Світової війни організували представники Управління цивільно-військового співробітництва разом із військовим історичним музеєм Збройних сил України.

"Автопробіг проводиться третій рік поспіль. Вчора ми розпочали зі Слов’янська та Краматорська. Сьогодні – Покровськ. Попереду – Волноваха та Мангуш. У заходах вже взяли участь понад 700 осіб, близько 100 з яких – ветерани. Загалом нам вдалось залучити близько 25 зразків озброєння та військової техніки. Присутня техніка часів Другої світової війни – це точні копії", – розповів начальник групи гуманітарної допомоги об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва Крамоторська, полковник Олег Маланчук.

За його словами, "хлопці-реконструктори дуже педантично до цього ставляться: техніка приїхала своїм ходом, також своїм ходом поїде далі".

"Є також автомати, кулемети, пістолети, гвинтівки, колюча зброя. Ветерани підходили до нас зі сльозами на очах, щиро дякували нам за цей захід, за те, що ми пам’ятаємо, поважаємо і вшановуємо їх вклад у визволення України від загарбників", - підкреслив він.

Також офіцер додав, що з організацією заходу жодних проблем не виникло, адже місцеві органи влади охоче ідуть назустріч, усіляко допомагають та підтримують.

Аби убезпечити учасників автопробігу та мешканців міст від можливих провокацій, під час проведення усіх заходів, включно з переміщенням по території проведення АТО, учасників супроводжують представники Нацполіції та Військової служби правопорядку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше українська розвідка розповіла, як бойовики змушують мешканців підконтрольних їм міст Донбасу святкувати "дні республік" на окупованих територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?