Новітні автомобілі і вертоліт: поліція показала нові технології для охорони порядку, з'явилися фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Новітні автомобілі і вертоліт: поліція показала нові технології для охорони порядку, з'явилися фото і відео

Національна поліція України
Новітні автомобілі і вертоліт: поліція показала нові технології для охорони порядку, з'явилися фото і відео

В Україні для охорони громадського порядку під час масових заходів поліція буде використовувати три спеціально укомплектовані сучасним обладнанням автомобілі, а також спеціальний вертоліт.

Про це розповів заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацполіції.

"Для забезпечення безпеки і правопорядку поліція буде використовувати два автомобілі, які укомплектовані сучасною технікою. Третій автомобіль будуть використовувати нацгвардійці. Ці автомобілі будуть використовуватися для фіксації і передачі інформації в режимі онлайн до ситуаційних центрів Національної поліції України", - розповіли в поліції.

У свою чергу, Бушуєв зазначив, що під час проведення масових заходів ситуаційні автомобілі будуть розміщуватися неподалік масового скупчення громадян.

Читайте також: Аваков зробив гучну заяву щодо 9 травня і "безсмертного полку"

"Це дає нам можливість оперативно отримувати відео з тієї чи іншої точки і аналізувати стан справ, а відповідно – приймати управлінські рішення щодо застосування сил і засобів спеціальної техніки, і всього наявного ресурсу, який залучається до охорони громадського порядку", - підкреслив він.

Крім того, поліцейський відзначив, що автомобілі також оснащені технікою, яка має доступ до всіх відомчих інформаційних ресурсів.

За його словами, під час проведення масових заходів, в тому числі Євробачення-2017, буде використовуватись і сучасний вертоліт, обладнаний спеціальною відеоапаратурою, яка також має можливості фіксації правопорушень та оперативної передачі інформації.

Бушуєв підкреслив, що сучасні технології, які впроваджуються в поліції, дають змогу ідентифікувати осіб і підозрілі речі.

"Така практика у нас застосовується вперше. Позитивний досвід, який ми отримаємо, буде і надалі використовуватися, тому що в цих новітніх технічних рішеннях є дуже великий потенціал", – резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше СБУ опублікувала у мережі соціальний ролик, який закликає українців до пильності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?