"Газпром" почав будівництво морської частини "Турецького потоку"
Категорія
Світ
Дата публікації

"Газпром" почав будівництво морської частини "Турецького потоку"

"Газпром" почав будівництво морської частини "Турецького потоку"
Джерело:  gazprom.ru

Російська компанія "Газпром" почала будівництво морської ділянки газопроводу "Турецький потік".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу компанії.

Зокрема, стало відомо, що будівництво розпочалося 7 травня біля російського узбережжя Чорного моря.

"Реалізація проекту йде за планом, наші турецькі та європейські клієнти з кінця 2019 року матимуть новий надійний шлях отримання російського газу", - заявив голова російського монополіста Олексій Міллер.

Читайте також: Росія готує Україні неприємний сюрприз, але не враховує одну річ — Forbes

Як відомо, ідея будівництва цього газопроводу була анонсована російським концерном у 2014 році після відмови Євросоюзу від газопроводу до Болгарії дном Чорного моря.

Планується зведення двох гілок трубопроводу: перша з них має обслуговувати турецький ринок, друга – країни Південно-Східної та Південної Європи. Будівництвом морської ділянки "Турецького потоку" опікується компанія-дочка "Газпрому".

Схема "Турецького потоку"/Офіційний сайт "Газпрому"

Раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак наголошував, що будівництво другої та наступних ниток "Турецького потоку" для поставок російського газу в Європу без гарантій з боку Євросоюзу не обговорюється. Крім того, існують сумніви щодо економічної доцільності будівництва даного газопроводу.

Як повідомляв ONLINE.UA, після підписання міністрами Туреччини і Росії міжурядової угоди про будівництво газопроводу "Турецький потік" в мережі згадали роботу російського ілюстратора-карикатуриста Віталія Подвицького, в якій яскраво описані етапи відносин між президентом РФ Володимиром Путіним і президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?