У боротьбі з фашизмом та сталінізмом згоріли понад 14 мільйонів українців - Турчинов
Категорія
Політика
Дата публікації

У боротьбі з фашизмом та сталінізмом згоріли понад 14 мільйонів українців - Турчинов

У боротьбі з фашизмом та сталінізмом згоріли понад 14 мільйонів українців - Турчинов
Джерело:  РНБО

У День пам'яті та примирення, який у всьому світі відзначається 8 травня, варто згадати, що в боротьбі з фашизмом і сталінізмом, на полях Другої світової війни, загинули понад 14 мільйонів українців.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Сьогодні весь світ відзначає День пам'яті та примирення, коли ми згадуємо тих людей, ті десятки мільйонів, які стали жертвами Другої світової війни. Ми пам'ятаємо і шануємо всіх героїв, хто віддав своє життя, захищаючи Україну від фашизму та сталінізму! У горні цієї жахливої війни згоріли понад 14 млн українців. Вони загинули на фронтах, померли від голоду і хвороб, були вивезені з Батьківщини...", - зазначив він.

Читайте також: Ми є, тому що їх немає: до Дня пам’яті та примирення випустили ролик з дітьми

Турчинов додав, що після десятиліть миру в Україні знову точаться бойові дії, окупований Крим, палає схід країни.

"Паралелі між подіями в Європі наприкінці тридцятих років минулого століття і сьогоденням є очевидними: поведінка та мотивація агресорів в усі часи однакова. Умиротворити його неможливо, і цивілізований світ має вирішити: чекати наступного кроку агресора чи зупинити його. На це питання ми давно дали собі відповідь. Ця війна для нас також стала Вітчизняною, тому що ми захищаємо свою Вітчизну, свою Україну. Впевнений, ми з честю пройдемо наш шлях - шлях до перемоги! З нами Бог, з нами Україна, з нами буде Перемога!" - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що українці не мають забувати "героїв Другої світової війни, які віддали свої життя заради миру і процвітання усього світу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?