Стало відомо, коли Макрон змінить Оланда у кріслі президента Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, коли Макрон змінить Оланда у кріслі президента Франції

Стало відомо, коли Макрон змінить Оланда у кріслі президента Франції

Новообраний президент Франції Еммануель Макрон займе свою посаду 14 травня, коли відбудеться церемонія інавгурації та передачі повноважень від діючого глави держави Франсуа Олланда.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RFI.

"Офіційні результати будуть оголошені в середу, 10 травня, о 17:30. 14 травня – вступ на посаду нового президента і закінчення терміну президентських повноважень Франсуа Олланда", - йдеться у повідомленні.

Діючий президент Франції був обраний 15 травня 2012 року, і термін його повноважень закінчується опівночі 14 травня. У той же день новий президент вступає на посаду. Протокол вимагає, щоб він приїхав до Єлисейського палацу, зустрівся зі своїм попередником, проводив його, а сам відправився спочатку до могили Невідомого солдата, а потім до паризької мерії.

Читайте також: Трамп привітав Макрона з "великою перемогою" на виборах президента Франції

Глава уряду може бути призначений президентом у день його вступу на посаду.

Відомо, що президенти Олланд в 2012 році і Ніколя Саркозі в 2007-му одразу після вступу на посаду вирушили до Німеччини на зустріч з канцлером Ангелою Меркель. У свою чергу, Макрон під час передвиборної кампанії заявив, що в разі перемоги на виборах відправиться у підрозділи французької армії, що перебувають за кордоном, але не уточнив, куди саме.

Нагадаємо, що цього року у Франції відбудуться також і парламентські вибори, перший тур яких призначено на 11 червня, другий – на 18 червня. У другий тур проходять кандидати, які отримали в першому голоси щонайменше 12,5% зареєстрованих виборців.

Парламент 14 скликання офіційно закінчує свою роботу 19 червня, але його останнє його засідання відбудеться 22 червня.

Як повідомляв ONLINE.UA, за офіційними результатами підрахунку голосів, Еммануель Макрон набрав 66,06%, або 20,7 млн голосів виборців, лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен отримала 33,94%, або 10,6 млн голосів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?