Між Німеччиною та Францією запустили трамвай: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Між Німеччиною та Францією запустили трамвай: з'явилися фото

Між Німеччиною та Францією запустили трамвай: з'явилися фото
Джерело:  cfts.org.ua

Між французьким Страсбургом та німецьким Келем, які знаходяться на різних берегах Рейну, вперше за 72 роки запустили трамвайне сполучення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр транспортних стратегій.

На лінії між Францією та Німеччиною зараз працюють 12 трамваїв виробництва компанії Alstom. Будівництво всіх запланованих відгалужень маршруту ще триває, після його завершення пасажирів обслуговуватимуть 50 трамваїв.

Зазначається, що востаннє подібним чином доїхати з одного міста до іншого можна було перед Другою світовою війною, пізніше через політичні причини відновлення такого руху тривалий час не розглядалося.

Читайте також: Трамп привітав Макрона з "великою перемогою" на виборах президента Франції

Будівництво нової трамвайної лінії тривало три роки і коштувало 97 млн євро. З цієї суми приблизно 26 млн євро – внесок Келя, 3,2 млн виділив Євросоюз, іншу частину фінансування забезпечила влади Страсбурга.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на президентських виборах у Франції перемогу здобув прибічник єдиної Європи Еммануель Макрон, який переміг лідера ультраправих Марін Ле Пен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?