Путін привітав Макрона і запропонував "об'єднати зусилля"
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін привітав Макрона і запропонував "об'єднати зусилля"

Путін привітав Макрона і запропонував "об'єднати зусилля"
Джерело:  Кремль

Президент Росії Володимир Путін привітав Еммануеля Макрона з перемогою на виборах президента Франції та запропонував йому об'єднати зусилля у забезпеченні міжнародної стабільності.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

"Громадяни Франції довірили Вам очолити країну в непростий для Європи і для всього світового співтовариства період", - розповів Путін.

Також він нагадав про "наростання загроз тероризму і войовничого екстремізму", яке "супроводжується ескалацією локальних конфліктів і дестабілізацією цілих регіонів".

Читайте також: Трамп привітав Макрона з "великою перемогою" на виборах президента Франції

"У цих умовах особливо важливо подолати взаємну недовіру і об'єднати зусилля для забезпечення міжнародної стабільності і безпеки", - йдеться у заяві.

Також президент РФ підтвердив готовність до спільної роботи з актуальних питань двостороннього, регіонального і глобального порядку денного, висловивши впевненість, що це відповідає корінним інтересам народів Росії і Франції.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше свої вітання Макрону надіслав президент України Петро Порошенко, який назвав новообраного французького лідера "союзником України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?