Порошенко у День пам'яті та примирення разом з бійцями АТО вшанував полеглих: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко у День пам'яті та примирення разом з бійцями АТО вшанував полеглих: з'явилося відео

Порошенко у День пам'яті та примирення разом з бійцями АТО вшанував полеглих: з'явилося відео

Президент України Петро Порошенко у День пам’яті та примирення, який у всьому світі відзначається 8 травня, на знак пошани до загиблих у Другій світовій війні, разом з ветеранами АТО відкрив виставку про внесок українців у перемогу над нацизмом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook голови держави.

"Висловлюю глибоку повагу і шану усім борцям проти нацизму. Низький уклін вам за ваш подвиг, за вашу перемогу, дорогі ветерани!" – підкреслив він.

Також Порошенко зазначив, що, "коли наші діди й прадіди в сорок п’ятому наступали на Берлін, вони і в найжахливіших снах не уявляли, що через сімдесят років своє військо в Україну пришле Москва… і холоднокровно вбиватиме їхніх онуків та правнуків".

Читайте також: Ми є, тому що їх немає: до Дня пам’яті та примирення випустили ролик з дітьми

"Сьогодні Україну боронять нащадки і воїнів Червоної армії, і Української Повстанської Армії. Вони шанують своїх дідів та прадідів. Подвиг наших звитяжців, які захищають українську землю від російського агресора, буде жити завжди", - заявив президент.

Після нього з короткими промовами виступили бійці АТО – нащадки воїнів УПА та Червоної армії, які брали участь у боях під час Другої світової війни.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що у боротьбі з фашизмом та сталінізмом і в битвах Другої світової згоріли понад 14 мільйонів українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?