Порошенко заявив, що "фітіль війни" та "кнопка миру" знаходяться в руках Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко заявив, що "фітіль війни" та "кнопка миру" знаходяться в руках Путіна

Порошенко заявив, що "фітіль війни" та "кнопка миру" знаходяться в руках Путіна
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що "фітіль війни" та "кнопка миру" на Донбасі знаходяться в Москві, в руках у президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

"Що фітіль війни, що кнопка миру, - знаходяться в Москві. Вони – в руках людини, яка має імперські амбіції, яка полонена допотопними уявленнями про геополітику, просякнутої глибокою зневагою до міжнародного права", - заявив Порошенко під час акції "Перша хвилина світу" в Національному музеї історії України в Києві 8 травня.

При цьому президент підкреслив, що "російська гібридна армія" ще жодного разу не дотримувалась умов припинення вогню на Донбасі.

"Паради в Донецьку та Луганську, хоч і матимуть оперетковий та пародійний характер, стануть ще одним наочними доказом російської військової присутності.", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

Він зазначив, що умовою для виконання Мінських домовленостей є дотримання умов припинення вогню, "при цьому важливо не допустити тріумфу агресора, і розуміння цього, потроху приходить і до інших країн".

Як відомо, 8 травня в Україні відзначали День пам'яті й примирення. Нагадаємо, 8 травня вважається днем капітуляції нацистської Німеччини.

Акт про капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини був підписаний ще 7 травня в Реймсі (Франція), але ратифікований тільки 8 травня в Берліні. З цієї нагоди в багатьох містах Європи й США були проведені масові святкування.

Як повідомляв ONLINE.UA, Петро Порошенко у День пам’яті та примирення на знак пошани до загиблих у Другій світовій війні, разом з ветеранами АТО відкрив виставку про внесок українців у перемогу над нацизмом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?