Супервайзер Євробачення пояснив, чому Джамалу не пустили на червону доріжку в Києві
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Супервайзер Євробачення пояснив, чому Джамалу не пустили на червону доріжку в Києві

Супервайзер Євробачення пояснив, чому Джамалу не пустили на червону доріжку в Києві
Джерело:  ТСН

Супервайзер пісенного конкурсу Євробачення-2017 Сергій Проскурня прокоментував заяву продюсера та піар-директора співачки Джамали про те, що їй заборонили виходити на червону доріжку у Києві.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

Він зазначив, що регламент церемонії червоної доріжки затверджує Європейська мовна спілка, як організатор конкурсу. За словами супервайзера Євробаченя-2017, сценарій цього процесу створювався згідно із канонами EBU (Європейської мовної спілки). Вони полягають у тому, аби червоним хідником йшли лише делегації країн-учасниць і ведучі.

"Питання: чому на цій доріжці не було Селін Діон, Тото Кутуньйо. Вони теж могли претендувати на це, як зірки минулих років? Чому там не було Саші Рибака, чому не було Кончіти? Ці питання - риторичні. Чому Джамала мусила там бути? Я знаю, хто йому (продюсеру Джамали - ред.) обіцяв гелікоптер, але ця людина жодного стосунки до дирекції та креативної групи "Євробачення" не має. Я оголосив, що ми маємо закрите небо і у зв'язку із цим мені по сценарію скоротили всі сцени із монгольф'єрами. Тоді ми придумали ці кулі, які несли прапори. І ми вже маємо десять фідбеків, куди вони приземлилися", - сказав Проскурня.

Читайте також: Євробачення-2017: Представники Фінляндії розповіли, що їх найбільше здивувало в Україні

"По факту: рух делегацій і їх послідовність (на червоній доріжці) затверджу EBU. Ми зробили свою пропозицію, і вона була базована на традиції "Євробачення": тільки учасники конкурсу та ведучі ідуть по доріжці. Моя пропозиція була, що ми йдемо в послідовності абетки країн. Ми наслідували цьому навіть в тих моментах, коли не могли відтягнути представницю Албанії від кореспондентів, і вона затримала весь процес на півгодини. Усі делегації ввічливо чекали, поки вона поїхала, відрізала стрічку і прапор Албанії полетів. Це був абсолютний принцип", - додав він.

Креативний директор подій Євробачення-2017 підкреслив, що продюсер Джамали Ігор Тарнопольський знав, хто затверджує сценарій церемонії відкриття конкурсу та регламент доріжки.

"Я з ним говорив лише про церемонію відкриття, ніколи між нами не було теми червоної доріжки. І не могло бути, тому що я ще з 17-го грудня, коли почав реально здійснювати свою роботу, знав, що є канон, який ми не можемо порушити", - зазначив він.

За його словами, особисто він не був проти того, щоб Джамала, як переможниця Євробачення-2016 зустрічала гостей на червоній доріжці.

"Чому це питання до мене? Якби мені EBU сказав, що у нас канон: переможець минулого року зустрічає на червоній доріжці. Хіба я був би проти? Це смішно навіть говорити. Я люблю Джамалу, ходжу на всі її концерти та купую квитки, жодного разу мене ніхто не запросив", - підсумував Проскурня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що відкривати перший півфінал Євробачення-2017 на головній сцені 9 травня буде MONATIK. При цьому традиційно перший півфінал відкриває тогорічний переможець конкурсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?