У Запоріжжі сталися сутички між проукраїнськими активістами та учасниками акції "Полк перемоги"
Категорія
Події
Дата публікації

У Запоріжжі сталися сутички між проукраїнськими активістами та учасниками акції "Полк перемоги"

У Запоріжжі сталися сутички між проукраїнськими активістами та учасниками акції "Полк перемоги"

У вівторок вранці, 9 травня, в день відзначення 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світові війні, в Запоріжжі відбулися сутички між проукраїнськими активістами та учасниками акції "Полк перемоги".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свободу.

Сутички сталися біля будівлі мерії між представниками волонтерського руху та ветеранів війни на Донбасі з одного боку та учасниками акції "Полк перемоги", які планували провести ходу центральним проспектом міста. Щонайменше один учасник протистояння був затриманий поліцією.

Зазначається, щл один із проукраїнських активістів вирвав червоний прапор у представників акції "Полк перемоги" та відніс його в прилеглі до місця інциденту двори, прапор досі не знайдений.

Читайте також: У центрі Києва перекрили рух: з'явилася карта

З обох боків у сутичках у цілому беруть участь близько 500 людей. Між ними відбувається пісенне "змагання": проукраїнські активісти співають гімн України, учасники акції "Полк перемоги" – радянські пісні.

Згодом бійці Національної гвардії оточили в кільце до 200 учаснник акції "Полк перемоги", розділивши таким чином учасників протистояння.

Акція "Полк перемоги" за стилістикою нагадує російську акцію "Безсмертний полк". У Росії "Безсмертний полк" – це хода з портретами родичів, які брали участь у Другій світовій війні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що під час акцій так званого "безсмертного полку" на 9 травня підрозділи Національної поліції та Нацгвардії не потерплять ні антиукраїнську символіку, ні антиукраїнські заяви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?