Порошенко назвав акцію "Безсмертний полк" взірцем спекуляції Кремля на почуттях людей
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко назвав акцію "Безсмертний полк" взірцем спекуляції Кремля на почуттях людей

Порошенко назвав акцію "Безсмертний полк" взірцем спекуляції Кремля на почуттях людей
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що акція "Безсмертний полк" є взірцем витонченої політичної спекуляції Кремля на почуттях людей.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

"Ми, українці, є повноправними учасниками перемоги над нацизмом. Гіркі спогади про ті роки не полишають нас, дбайливо передаються з покоління у покоління. Свято це є і буде, але ми більше не станемо відзначати його за московським сценарієм", – сказав президент на церемонії принесення військової присяги новобранцям президентського полку та 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних сил України

За його словами, та війна мала планетарний характер.

"Звичайно, народи колишнього Радянського Союзу воювали разом. Але при всьому цьому війна мала і свій окремий, український вимір, який для нас, беззаперечно, – головний. Його не можна описати лише двома фарбами, чорною та білою, а інших в радянській та російської палітрі – неначе й нема", – сказав Порошенко.

"Ми категорично відкидаємо спроби Москви використовувати перемогу над нацизмом в Другій світовій війні для задоволення її реваншистських, імперських та експансіоністських потреб", – додав він.

Читайте також: Українці взяли до рук зброю для захисту своєї землі - Порошенко

За його словами, "Друга світова війна закінчилася 72 роки тому, а Кремль все ще поривається командувати Україною, неначе чотирма українськими фронтами 40-х років минулого століття".

Президент також зазначив, що 9 травня в Москві під час ходи "Безсмертного полку" збиралися нести портрети бойовиків, які воювали на Донбасі проти України.

"Сьогодні у Москві під час акції "Безсмертний полк" пообіцяли нести портрети російських бойовиків, яких послали на Донбас вбивати українців; які з мечем до нас прийшли, а тому від меча і загинули. От це і є справжній символ так званої дружби, "дружби" у великих і лукавих лапках", – сказав Порошенко.

"Акція "Безсмертний полк" – взірець витонченої політичної спекуляції на почуттях людей. Хотілося б, щоб це почули ті українці, які повірили в щирість її організаторів. Адже в Москві придумали її насправді не для того, щоб вшанувати пам’ять захисників… а для того, щоб російській експансії в сусідні країни допомагали не лише живі", –підкреслив глава держави.

Порошенко процитував слова Маргарет Тетчер: "Війни стаються, коли агресор відчуває, що може досягти своїх цілей за прийнятну ціну". Порошенко додав, що перемогти, обороняючи свій європейський вибір, – це святий обов’язок перед загиблими українськими воїнами та прийдешніми поколіннями.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко заявив, що "фітіль війни" та "кнопка миру" на Донбасі знаходяться в Москві, в руках у президента Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?