В штабі спростували заяви бойовиків ДНР щодо обстрілу ЗСУ окупованого Безіменного
Категорія
Події
Дата публікації

В штабі спростували заяви бойовиків ДНР щодо обстрілу ЗСУ окупованого Безіменного

В штабі спростували заяви бойовиків ДНР щодо обстрілу ЗСУ окупованого Безіменного
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР заявили, що українські військові 9 травня обстріляли окуповане Безіменне Донецької області, проте в штабі АТО спростували цю інформацію.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу антитерористичної операції.

"На момент обстрілу в Безіменному проходив святковий мітинг. За попередньою інформацією, поранення отримали троє мирних жителів", - йдеться у повідомленні сепаратистського видання ДАН.

Читайте також: На акцію "Безсмертний полк" у Москві вийшли бойовики з портретами Гіві та Мотороли

В штабі АТО такі заяви назвали спробами "дискредитувати керівництво України у порушенні міжнародного права та Мінських домовленостей".

"Інформація не відповідає дійсності, оскільки за даними чергових змін з боку ЗСУ обстрілів у напрямку зазначеного населеного пункту не зафіксовано. Крім того, за проведенням святкового мітингу спостерігали представники СММ ОБСЄ, які про зазначені події не заявляли", - підкреслили в штабі та нагадали, що Україна повністю відвела важке озброєння від лінії розмежування та виконує умови режиму припинення вогню.

"Слід нагадати, що 04 травня НЗФ ОРДО вже намагалися дискредитувати Уряд України та здійснювали провокації по відношенню до військовослужбовців Збройних Сил України, обстрілюючи власні позиції поблизу населеного пункту Безіменне та видавали їх за нібито обстріли з боку Збройних Сил України", - також йдеться в заяві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міноборони України спростовувало інформацію про нібито виявлені зуби в консервах для військових, яку поширив на своїй сторінці у Facebook екс-боєць АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?