У Білому домі підтвердили зустріч Трампа з Лавровим
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білому домі підтвердили зустріч Трампа з Лавровим

У Білому домі підтвердили зустріч Трампа з Лавровим
Джерело:  BBC

У Білому домі підтвердили зустріч президента США Дональда Трампа з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Зустріч відбудеться в Овальному кабінеті Білого дому без журналістів. Це перша зустріч на вищому рівні між Трампом і представником російського керівництва з часу обрання нового президента США 20 січня.

Нагадаємо, Володимир Путін прийняв у Кремлі держсекретаря США Рекса Тіллерсона в квітні. Минулого тижня Трамп і Путін провели, за словами Білого дому, "дуже хорошу" телефонну розмову та домовилися активізувати діалог між главами МЗС - Сергієм Лавровим і Рексом Тіллерсоном.

10 травня Лавров має провести переговори у Вашингтоні з держсекретарем США, і обговорити зокрема конфлікти в Сирії і Україні.
Читайте також: Трамп продовжив санкції проти уряду Асада ще на рік

Відносини Вашингтона і Москви різко погіршилися після рішення президента Трампа завдати удари по аеродрому, який використовує авіація урядових військ Сирії. Росія, яка підтримує уряд Сирії, назвала ракетний удар США порушенням міжнародного права.

Як повідомляв ONLINE.UA, група сенаторів США підписала листа президенту США Дональду Трампу, в якому закликала провести двосторонні зустрічі на найвищому рівні спочатку з президентом України Петром Порошенко, а потім вже з російським лідером Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?