США і Грузія домовились про обмін розвідувальною інформацією
Категорія
Світ
Дата публікації

США і Грузія домовились про обмін розвідувальною інформацією

США і Грузія домовились про обмін розвідувальною інформацією

США та Грузія підписали угоду в галузі безпеки, що має на меті посилити обмін розвідувальною інформацією і співпрацю в боротьбі з тероризмом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
Угоду підписали у Вашингтоні державний секретар США Рекс Тіллерсон і прем’єр-міністр Грузії Ґіорґі Квірікашвілі напередодні їхньої зустрічі. У заяві Держдепартаменту цю угоду назвали «значною віхою у співпраці в галузі безпеки» між двома країнами.

Прем’єр-міністр Грузії після зустрічі з держсекретарем США заявив, що «детально обговорив важливі перспективи поглиблення відносин у галузях економіки, оборони і безпеки, а також гарантії підтримки США європейській і євроатлантичній інтеграції Грузії».

Читайте також: В ЄС пропонують проект з протидії пропаганді Кремля в Україні, Молдові та Грузії
Раніше Квірікашвілі мав зустріч із президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майком Пенсом у Білому домі. Як повідомили в апараті Квірікашвілі, Трамп висловив «повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії з боку Вашингтона».
Білий дім, зі свого боку, повідомив, що Пенс на зустрічі з Квірікашвілі теж «повторив тверду відданість адміністрації США суверенітетові і територіальній цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах».

Як повідомляв ONLINE.UA, у Пентагоні затвердили план про вкладення 8 мільярдів доларів у посилення військової присутності США у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?