Гонтарева призначила свого заступника виконувачем обов'язків голови НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гонтарева призначила свого заступника виконувачем обов'язків голови НБУ

Гонтарева призначила свого заступника виконувачем обов'язків голови НБУ
Джерело:  interfax.com.ua

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева у зв'язку зі своїм наміром піти у відставку призначила свого першого заступника, Якова Смолія, виконувати обов'язки керівника НБУ з 11 травня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Я всім оголосила, що працюю до 10 травня. Призначила свого першого заступника Якова Васильовича Смолія виконувачем обов'язків голови Національного банку, він буде виконувати ці обов'язки до призначення нового голови", – сказала Гонтарева.

Також голова НБУ уточнила, що заяву про свою відставку за власним бажанням вона подала президенту України ще 6 квітня, відповідно до закону про Нацбанк.

Читайте також: Гонтарева не внесла розкішну відпустку на Мальдівах в декларацію — журналіст

"А 10 квітня я, як і обіцяла всьому ринку, вийшла на прес-конференцію і повідомила, що 10 травня буде моїм останнім робочим днем", – нагадала вона.

Також Гонтарева підкреслила, що з 11 травня вона буде перебувати у відпустці і розраховує, що найближчим часом Верховна Рада за поданням глави держави розгляне питання про її відставку і призначення нового керівника Нацбанку.

Глава НБУ також підкреслила, що готова до звіту про свою роботу перед Верховною Радою.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилася інформація про те, що глава держави визначився із кандидатурою людини, яка замінить Гонтареву на посаді голови Нацбанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?