У Києві влаштували "перевдягнення" Батьківщини-матері в 14 національних костюмів: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві влаштували "перевдягнення" Батьківщини-матері в 14 національних костюмів: опубліковано відео

У Києві влаштували "перевдягнення" Батьківщини-матері в 14 національних костюмів: опубліковано відео
Джерело:  ТСН

У Києві з нагоди пісенного конкурсу "Євробачення-2017" влаштували велике "перевдягнення" Батьківщини-матері.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.Ранок.
Дивіться також: Євробачення-2017: онлайн трансляція другого півфіналу
14 традиційних українських костюмів напередодні транслювали на самому пам'ятнику. Світлове шоу тривало протягом семи хвилин, його було видно практично з усіх куточків столиці.

Для показу організатори акції відібрали найкращі візерунки та моделі вишиванок, які б передали унікальність та автентичність української культури всіх регіонів.

"Два роки тому, коли я переїхала до України, перший подарунок, який отримала, це була вишиванка. Я вдягаю її щороку на день вишиванки, а також моїм дітям у школі часто доводиться їх вдягати. Я не бачу в цьому нічого застарілого. Це чудово, що ви маєте такі багатовікові традиції, і це завжди залишатиметься модним та актуальним", - розповіла організатор акції Менді Ленб.

Читайте також: Учасники з Білорусі: Найголовніше на Євробаченні — це порозуміння з людьми

Показ став найбільшим 3D-мепінгом в Україні. Це такий напрямок аудіовізуального мистецтва, коли 3D-проекція скеровується на фізичний об'єкт з врахуванням його геометрії та місця розташування.

Перевдягнуту у вишиванки Батьківщину-Матір внесли до книги рекордів України. Ця проекція обігнала попередню на Софійському соборі на шість метрів у висоту і склала 53 метри.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні завершився перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017. В ході першого півфіналу визначилися переможці, які потрапляють до фіналу Євробачення, що відбудеться вже цієї суботи, 13 травня. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?