Житель Авдіївки, що коригував вогонь бойовиків ДНР, засуджений до 6 років в'язниці
Категорія
Події
Дата публікації

Житель Авдіївки, що коригував вогонь бойовиків ДНР, засуджений до 6 років в'язниці

Житель Авдіївки, що коригував вогонь бойовиків ДНР, засуджений до 6 років в'язниці

29-річний мешканець Авдіївки, що коригував вогонь бойовиків так званої ДНР, засуджений до шести років позбавлення волі.

Рішення про це прийняли у Добропільському міськрайонному суді Донецької області, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Читайте також: В мережі показали "перевертнів", які допомагають бойовикам стріляти по українським містам: опубліковано відео

Зазначається, що у серпні 2016 року безробітний чоловік, що раніше умовно-достроково звільнився від відбування покарання за вживання наркотиків, почав співпрацювати з терористами ДНР.

Чоловік збирав дані щодо дислокації, чисельності та маршрутів пересування підрозділів і військової техніки українських військовослужбовців, що брали участь в антитерористичній операції в районі Авдіївки, та передавав їх ватажку штабу однієї з банд бойовиків ДНР з позивним "Фанат". Терористи використовували отримані дані для артилерійського обстрілу позицій ЗСУ.

Коригувальник вогню був визнаний винним за статтею про участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях та засуджений до шести років позбавлення волі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Слов'янську коригувальницю вогню бойовиків ДНР засудили до восьми років позбавлення волі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?