Як стюардеса в катастрофі літака: Гонтарева відповіла на звинувачення у падінні гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як стюардеса в катастрофі літака: Гонтарева відповіла на звинувачення у падінні гривні

Як стюардеса в катастрофі літака: Гонтарева відповіла на звинувачення у падінні гривні
Джерело:  NV

Голова Національного банку Валерія Гонтарева, яка призначила свого заступника виконувачем обов'язків голови НБУ, на звинувачення у падінні курсу гривні запевнила, що її вина не більша, аніж у стюардеси в катастрофі літака.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новое время".

"Я так і не дізналася ім'я людини, котра в розпал війни та фізичного знищення нашої промисловості на сході країни написала: "Гонтарева винна в падінні гривні не більше, ніж стюардеса в катастрофі літака", - розказала вона.

Також голова НБУ нагадала, що Україна в одну мить втратила на Донбасі і 15% ВВП, а також 30% валютних надходжень.

Читайте також: Гонтарева не внесла розкішну відпустку на Мальдівах в декларацію — журналіст

"Як точно сказано. Адже ми в одну мить втратили на Донбасі і 15% нашого ВВП, і 30% валютних надходжень. У нас зупинилися підприємства, а інфраструктура була повністю зруйнована. Платіжний баланс країни просто "розірвало на шматки" і курс валюти, який є дзеркалом платіжного балансу, відреагував на це відповідно", - підкреслила Гонтарева.

Також вона додала, що варто згадати і "хронічні, несумісні з життям дисбаланси в усіх секторах вітчизняної економіки та банківської системи, які нагромадились за двадцять років імітації реальних реформ".

"Це і порожній казначейський рахунок уряду, і стомільярдна дірка в НАК "Нафтогаз", і величезна кількість смертельно хворих банків", - перерахувала голова НБУ.

Крім того, вона розповіла, хто допоміг Україні стабілізувати макроекономічну ситуацію.

"Лише завдяки міжнародній спільноті, завдяки МВФ, Світовому банку, ЄБРР, Європейському Союзу та американському уряду ми змогли вижити і стабілізувати макроекономічну ситуацію в країні. Але всього цього ми не змогли б зробити без стабілізації бюджету і реформи в енергетичному секторі", - резюмувала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про те, що Гонтарева обговорила із президентом України Петром Порошенком кандидатуру наступного голови Нацбанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?