У Києві розвалили інсталяцію, встановлену на місці пам'ятника Леніну: з'явилося фото
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві розвалили інсталяцію, встановлену на місці пам'ятника Леніну: з'явилося фото

У Києві розвалили інсталяцію, встановлену на місці пам'ятника Леніну: з'явилося фото
Джерело:  online.ua

Зелена інсталяція, що була встановлена на місці пам'ятника радянському вождю Володимиру Леніну в Києві, була пошкоджена.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook платформи "Ізоляція".

Читайте також: Ефективність декомунізації: у російському МЗС просять "не зносити хоча б одного Леніна"

"Сучасна історія місця, навколо якого створено проект «Суспільна угода», почалась із неоднозначного акту деконструкції. Тому акт руйнації інсталяції мексиканської художниці Іси Каррільйо «Ритуал природи» теж розглядаємо як внесок у дискусію. Чому зруйновано об’єкт, який є анти-ідеологічним?", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інсталяція буде відновлена та попри все простоїть до 17 травня.

Нагадаємо, що інсталяцію "Ритуал природи" відкрили 3 травня на постаменті пам'ятника Леніну. Вона містить розмарин та м'яту, а також закликає киян використовувати колону як привід шукати внутрішню гармонію та своєрідний об'єкт для медитації.

В мережі з'явилося фото наслідків атаки невідомих вандалів, на якому видно, як висаджена зелень лежить навколо постаменту.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Чопі Закарпатської області на аукціоні був проданий пам'ятник Леніну, який був демонтований в 2014 році і з тих пір пролежав на території комунального підприємства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?