На Львівщині на 2 роки засудили юнака за пропаганду комуністичної ідеології
Категорія
Події
Дата публікації

На Львівщині на 2 роки засудили юнака за пропаганду комуністичної ідеології

На Львівщині на 2 роки засудили юнака за пропаганду комуністичної ідеології

На Львівщині на 2 роки засудили юнака, який через соціальну мережу розповсюджував фото та інші матеріали з символікою комуністичного режиму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Зазначається, що юнак вчинив кримінальне правопорушення, передбачене за ч.1 ст. 436-1 КК України - виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

В прокуратурі розповіли, що з метою пропаганди комуністичної ідеології, юнак упродовж травня 2015 – квітня 2016 років розповсюджував через соціальну мережу Facebook фото та інші матеріали з символікою комуністичного режиму та загальновідомими гаслами того часу, що категорично заборонено Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Читайте також: У мережі зібрали відео з підбіркою головних "шедеврів" російських фейків про Україну

Враховуючи, що юнак визнав свою вину та сприяв слідству, прокуратурою укладено з ним угоду про визнання винуватості, яку 04.05.2017 затверджено судом та призначено міру покарання у вигляді 2 років 6 місяців обмеження волі з іспитовим терміном в 1 рік.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Службі безпеки Україні заявили про затримання п’ятьох інтернет-пропагандистів, які за завданням кураторів з Росії намагалися спровокувати масові безлади під час травневих свят.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?