Бійка 9 травня в Дніпрі: активістам мало відставки поліцейської верхівки міста та області
Категорія
Події
Дата публікації

Бійка 9 травня в Дніпрі: активістам мало відставки поліцейської верхівки міста та області

Бійка 9 травня в Дніпрі: активістам мало відставки поліцейської верхівки міста та області
Джерело:  Укрінформ

У Дніпрі громадські активісти вимагають серйозного покарання поліцейської верхівки за потурання тітушкам у побитті бійців АТО, що сталося 9 травня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Біля будівлі обласного управління Нацполіції зібралося близько 200 активістів, у тому числі представники спілки ветеранів АТО.

"Ми не вважаємо звільнення (міських та обласних керівників Нацполіції - Ред.) навіть нормальним покаранням. Тут мова може йти про перевищення посадових повноважень. Має бути проведено розслідування і відкрито кримінальне провадження. І винні мають бути покарані", - сказав заступник голови правління міської організації спілки ветеранів АТО Юрій Супрун.

Читайте також: Опитування дня: Хто має відповісти за масову бійку у Дніпрі 9 травня?

Активісти і ветерани АТО висловлюють своє обурення діями поліції під час масових заходів у Дніпрі і говорять про відставку міністра Авакова.

За словами Супруна, 9 травня у Дніпрі відбулося "щось дуже дивне": до Монументу Слави спершу зі своєю символікою прийшли соціалісти, і тоді поліція дозволила патріотично налаштованим активістам поспілкуватися з соціалістами, після чого останні, хоч і не відразу, але все ж прибрали символіку.

Однак, щойно підійшла колона Опозиційного блоку, поліція діяла зовсім по-іншому: ветеранів АТО та інших проукраїнських активістів миттєво відтиснули від опоблоківців, розділивши на два табори.

Як повідомляв ONLINE.UA, 9 травня біля Монументу Слави у Дніпрі сталося кілька сутичок, в ході яких отримали поранення ветерани АТО.

Пізніше голова МВС Арсен Аваков за підсумками подій у Дніпрі усунув з посад керівництво поліції міста і області, а також їхніх заступників.

У свою чергу, генпрокурор Юрій Луценко заявив про розслідування бездіяльності поліції під час бійки в Дніпрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?