США розглядає можливість розміщення систем ППО у країнах Балтії
Категорія
Світ
Дата публікації

США розглядає можливість розміщення систем ППО у країнах Балтії

США розглядає можливість розміщення систем ППО у країнах Балтії

США планує розмістити системи протиповітряної оборони у країнах Балтії - Литві, Латвії та Естонії - для стримування Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

Читайте також: У країни Балтії прибула нова партія танків НАТО: з'явилися фото

Про можливість розгортання комплексів домовились на зустрічі у столиці Литви Вільнюсі литовський президент Даля Грібаускайте та голова Міністерства оборони США Джеймс Меттіс.

"США готові розгорнути системи протиповітряної оборони у країнах Балтії. Ця зброя має стати частиною стримування Росії", – сказав Меттіс.

"Ми розмістимо систему оборони, аби забезпечити повагу до суверенітету", – наголосив американський міністр.

Водночас Меттіс не повідомив, про які саме системи йде мова.

"Ми розгорнемо ті, які вважаємо необхідними", – сказав він і додав, що сили НАТО у Східній Європі мають оборонний характер. Натомість посилення Росією її бойових здатностей у регіоні глава Пентагону назвав "дестабілізуючими діями".

У зв'язку із проведенням у Білорусі спільних російсько-білоруських навчань США розглядають розміщення у балтійському регіоні систем протиракетної оборони Patriot.

Як повідомляв ONLINE.UA, 8 травня в Естонії розпочалися масштабні двотижневі навчання НАТО під назвою "Весняний шторм-2017".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?