У Мелітополі відсторонили начальника поліції після подій 9 травня
Категорія
Події
Дата публікації

У Мелітополі відсторонили начальника поліції після подій 9 травня

У Мелітополі відсторонили начальника поліції після подій 9 травня

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що начальника Мелітопольського відділу Юрія Буланова відсторонено від виконання своїх службових обов’язків і призначено перевірку за результатами організації роботи поліції під час масових заходів в місті 9 травня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

"Події, неприйнятні українською громадою та керівництвом Нацполіції, відбулися у Мелітополі Запорізької області також під час вчорашніх масових заходів. Деякі учасники мітингу використовували сепаратистську символіку, і дані правопорушення не були належним чином зареєстровані місцевою поліцією", - заявив Князєв на брифінгу в Дніпрі.

Читайте також: У Запоріжжі сталися сутички між проукраїнськими активістами та учасниками акції "Полк перемоги"

"Зважаючи на це, керівництво ГУ Нацполіції Запорізької області звернулось до нас з пропозицією провести службову перевірку керівництва Мелітопольського міського відділу Нацполіції, і ми її підтвердили. На час проведення службової перевірки від виконання своїх службових обов’язків відсторонено начальника Мелітопольського відділу Юрія Буланова", - додав голова Нацполіції.

У прес-службі поліції Запорізької області повідомили, що 9 травня в Мелітополі відбулись масові заходи, учасниками яких стало близько 4 тисяч громадян. Для забезпечення громадського порядку було залучено 200 правоохоронців.

"Керівництвом та співробітниками місцевого відділу поліції було допущено низку прорахунків із забезпечення законності під час проведення масових заходів до Дня Перемоги. Так, деякі учасники мітингу використовували сепаратистську символіку – георгіївські стрічки. Дані правопорушення не були зареєстровані місцевою поліцією", - зазначили в поліції.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Дніпрі громадські активісти вимагають серйозного покарання поліцейської верхівки за потурання тітушкам у побитті бійців АТО, що сталося 9 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?