Бойовики застосували міномети на всіх напрямках, бійці АТО відповідають - штаб
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики застосували міномети на всіх напрямках, бійці АТО відповідають - штаб

Бойовики застосували міномети на всіх напрямках, бійці АТО відповідають - штаб
Джерело:  online.ua

10 травня бойовики так званих ДНР-ЛНР 37 разів обстріляли позиції українських сил на Донбасі, внаслідок чого було поранено одного бійця АТО.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Читайте також: На Донбасі бойовики переміщують на передову військову техніку з парадів — розвідка

Ворог застосував міномети різних калібрів на всіх напрямках - Донецькому, Луганському та Приморському. По деяких позиціях бойовики били із використанням реактивних систем "Град".

При цьому українські бійці за деяких обставин давали ворогу адекватну відповідь.

"На Приморському напрямку, з переносних реактивних систем "Град" "П", мінометів калібру 82-мм, озброєння танку, БМП, БТР, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог обстрілював позиції морських піхотинців у районі Широкиного", - йдеться у заяві.

"Захисників Красногорівки накривав вогнем мінометів калібру 82-мм. З озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів бив по опорних пунктах наших військ поблизу Водяного. По морських піхотинцях в районі Гнутового гатив з протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а з кулеметів великих калібрів та гранатометів вів вогонь по наших воїнах поблизу Павлополя та Новоселівки Другої", - повідомили у штабі.

Бойовики як завжди не знижували кількість обстрілів у районі Авдіївки та Пісків, а також Кримського, що на Луганщині.

На Донецькому напрямку, зі 120-міліметрових мінометів противник обстрілював опорні пункти поблизу шахти "Бутівка". З мінометів калібру 82-мм, протитанкових гранатометів та стрілецької зброї накривав вогнем захисників Зайцевого. По захисниках Авдіївки вів вогонь з 82-міліметрових мінометів та кулеметів великих калібрів, а по оборонцях Новгородського – з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів гатив по наших воїнах під Кам`янкою. Опорні пункти поблизу Троїцького обстрілював з озброєння БМП, а позиції в районі населеного пункту Піски з протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів", - сказано у зведенні.

"На Луганському напрямку, з мінометів калібру 120-мм та протитанкових гранатометів російсько-терористичні підрозділи били по захисниках Новоолександрівки. З гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї вели вогонь по оборонцях Валуйського та Новозванівки, а захисників Кримського обстрілювали з автоматичних гранатометів", - повідомили у штабі АТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, в зоні проведення АТО на Донбасу бійці Збройних сил України збили безпілотник бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?