До річниці арешту Сенцова американський ПЕН-центр запустив кампанію за його звільнення
Категорія
Світ
Дата публікації

До річниці арешту Сенцова американський ПЕН-центр запустив кампанію за його звільнення

До річниці арешту Сенцова американський ПЕН-центр запустив кампанію за його звільнення
Джерело:  Крим.Реалії

До третьої річниці арешту українського режисера Олега Сенцова, ув'язненого в Росії, американський ПЕН-центр запустив кампанію за його звільнення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо.Свобода".

До ініціативи приєдналися відомі письменники, художники, режисери й продюсери, які підписали лист до Держсекретаря США Рекса Тіллерсона із закликом домагатися звільнення Сенцова.

«Шановний пане секретар! Як письменники, художники, режисери й продюсери, ми приєднуємося до ПЕН-Америка, щоб висловити протест проти необгрунтованого позбавлення волі нашого колеги, українського письменника, кінорежисера й активіста Олега Сенцова і просити вас виступити зі своїми російськими колегами за його негайне звільнення», – сказано в листі.

Читайте також: Оскароносна акторка виступила на підтримку Сенцова

Сестра Олега Сенцова Наталія Каплан сподівається, що після приєднання американського ПЕН-центру до кампанії за звільнення кінорежисера «справа піде швидше».

«ПЕН-Америка бере на себе місію міжнародного координаційного центру, який об'єднає в боротьбі політиків, правозахисників, художників і артистів. Хочеться вірити, що 10 травня 2018 ми вже не нагадуватимемо світові про ганебну справу «кримських терористів», – написала Каплан.

Як повідомляв ONLINE.UA, у четвер, 11 травня, в Києві проведуть акцію #пораотпускать, приурочену до третьої річниці арешту в окупованому Криму політв’язня Олега Сенцова й так званих "кримських терористів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?