Фонд держмайна програв суд компанії Фірташа у справі ОПЗ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Фонд держмайна програв суд компанії Фірташа у справі ОПЗ

Фонд держмайна програв суд компанії Фірташа у справі ОПЗ
Джерело:  LB.ua

Фонд держмайна, в управлінні якого перебуває Одеський припортовий завод, програв апеляцію компанії олігарха Дмитра Фірташа Ostchem Holding, і має сплатити їй борг у $251,2 млн.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

Читайте також: "Нафтогаз" закликає ліквідувати монополію Фірташа на газовому ринку

Нагадаємо, що борг виник у 2013 році через несплату ОПЗ за газ - тоді єдиним поставщиком палива для заводу була як раз компанія Фірташа.

Про те, що Фонд програв суд Фірташу повідомив на засіданні Кабінету міністрів виконуючий обов'язки голови відомства Дмитро Парфененко.

"Вчора, 10 травня, апеляційний суд відхилив всі наші апеляції і клопотання і залишив у силі рішення Южненського міського суду. Фактично цим рішенням відкритий потенційний шлях до банкрутства підприємства", - сказав він.
За словами Парфененка, представники ОПЗ не з'явилися на розгляд судом апеляції 10 травня. ФДМ має намір подавати касаційну скаргу.

Міністр юстиції Павло Петренко закликав Генеральну прокуратуру вступити у справу при розгляді касаційної скарги, прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав цю ідею.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше нардеп від "Народного фронту" Ігор Лапін заявив, що ПАТ "Одеський припортовий завод" можуть віддати олігарху Дмитру Фірташу через бездіяльність попереднього керівництва ФДМ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?