Ветерани ЦРУ занепокоєні появою російського фотографа у Білому домі під час візиту Лаврова
Категорія
Світ
Дата публікації

Ветерани ЦРУ занепокоєні появою російського фотографа у Білому домі під час візиту Лаврова

Ветерани ЦРУ занепокоєні появою російського фотографа у Білому домі під час візиту Лаврова
Джерело:  The Washington Post

Присутність російського фотографа з пропагандистського інформаційного агентства РФ ТАСС у Білому домі під час зустрічі міністра іноземних справ РФ Сергія Лаврова з президентом США Дональдом Трампом та держсекретарем Рексом Тіллерсоном викликало занепокоєння у ветеранів ЦРУ, які вважають, що у Білому домі знехтували режимом безпеки.

Про це пише видання The Washington Post, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Лавров розповів, коли та де Путін і Трамп проведуть першу особисту зустріч

Співробітники ЦРУ вважають, що через фотографа з Росії до Овального кабінету могли потрапити спецзасоби - зокрема системи шпіонського прослуховування.

Екс-заступник директора ЦРУ Девід Коуен заявив, що допускати в кабінет президента США цього фотографа "було нерозумно", хоча в Білому домі заявили, що він сам і його обладнання були перевірені на вході.

Інші екс-розвідники також охарактеризували доступ фотографа, як небезпечне порушення режиму безпеки. На їхню думку, стандартні перевірки відвідувачів Білого дому не завжди можуть знайти складне шпигунський пристрій.

Проте в адміністрації Трампа заявили, що росіяни фактично обдурили Білий дім, представивши російського фотографа, як офіційного фотографа Лаврова, і не вказали, що він також працює і на ТАСС.

"Російська сторона не повідомила нам, що їх фотограф виконує подвійну функцію", - повідомив представник адміністрації.

У Білому домі здивувалися, коли побачили в мережі знімки не тільки Трампа з Лавровим, але й усміхненого президента США, який тисне руку послу РФ Сергію Кисляку - ця зустріч відбулася в інший час.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп назвав зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим дуже хорошою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?