Лідер ОУН пояснив інцидент з гранатометом у Києві
Категорія
Події
Дата публікації

Лідер ОУН пояснив інцидент з гранатометом у Києві

Лідер ОУН пояснив інцидент з гранатометом у Києві
Джерело:  news.liga.net

Лідер Організації українських націоналістів Микола Коханівський пояснив інцидент з гранатометом, що стався 9 травня у центрі Києва, бажанням налякати співробітників поліції.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на liga.net.

За його словами, в руках у одного з представників ОУН був лише тубус від гранатомета, оскільки поліція того дня заблокувала членів ОУН у їхньому офісі на вулиці Мазепи, щоб не пропустити націоналістів на акцію, де ті планували "зривати заборонену символіку" і перешкоджати ходу "путінського так званого "Безсмертного полку".

"Внизу стояли бійці спецпідрозділу. У нас в штабі є музей. Там є тубуси, каски. Хлопці висунули цей тубус, щоб налякати ментів", - сказав Коханівський.

Читайте також: Сутички з поліцією в Києві: з’явилися фото розгромленого офісу ОУН

Також він заявив, що поліція штурмувала би офіс, навіть якби інциденту з гранатометом не відбулося.

"Що стосується людини з гранатометом, ця версія у поліції виникла тільки сьогодні. Хоча тубус дійсно був. Але якби його не було, штурм все одно б був", - зазначив Коханівський.

За його словами, поліція планувала заявити про те, що знайшла в офісі ОУН вибухівку.

"Слава Богу, що хлопці висували цей тубус, тому що якби його не було, у нас "знайшли б" тонну вибухівки. Не було ніяких понятих. Людей одразу прибили, вивели, а потім вони занесли б туди все, що завгодно. Тому тубус врятував нас від більш важкої статті", - додав він.

Також, за словами Коханівського, під час штурму поліцейські нібито вилучили в офісі комп'ютери, гроші, мобільні телефони.

"Звісно, нам ніхто нічого не поверне. Це вже не перший раз відбувається", - додав лідер ОУН, повідомивши при цьому, що майже всіх затриманих 9 травня в офісі організації вже відпустили, одному а ОУНівцю обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, 9 травня активісти з офісу ОУН в Києві закидали учасників проросійської акції "Ніхто не забутий, ніщо не забуте" димовими шашками, кульками з фарбою, яйцями та картоплею.

Як повідомляв ONLINE.UA, правоохоронці під час сутичок у Києві затримали 25 представників Організації українських націоналістів (ОУН).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?