Держпідприємства продаватимуть через систему ProZorro - Гройсман
Категорія
Економіка
Дата публікації

Держпідприємства продаватимуть через систему ProZorro - Гройсман

Держпідприємства продаватимуть через систему ProZorro - Гройсман

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів доручив відпрацювати пілотний проект з продажу об'єктів малої приватизації через електронну систему державних закупівель ProZorro.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.

На засіданні уряду Гройсман зазначив, що такі процедури дозволяють проводити приватизацію за допомогою прозорих електронних систем. За його словами, відкритий продаж неефективних державних підприємств буде сприяти викоріненню корупційних схем.

"Про що йде мова - є невелике державне підприємство, яке може бути продане. Його можна продавати якимись невідомими схемами, а можна продавати абсолютно прозоро - через електронну площадку: хто зареєструвався, той купив", - пояснив Гройсман.

Читайте також: Корупціонери використовують "дірки" в законі, великі закупівлі через ProZorro "подрібнюють" до дограничних сум, - активіст з Лисичанська

"Кожному українцеві, підприємцю не треба йти на уклін до чиновника і займатися корупцією, щоб щось купити, - він вийшов на електронний реєстр, подивився, якщо є якийсь об'єкт, який його цікавить для розвитку свого бізнесу, він зробив електронну заявку, прийняв участь в електронних торгах - і все, немає ніяких проблем", - підкреслив глава уряду.

Прем'єр закликав швидко внести прийняті пропозиції в робочому варіанті.

Міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко в свою чергу заявив, що якщо пілотний проект буде успішним, його розповсюдять на продаж великої частини неефективних державних підприємств.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 травня Кабінет міністрів України дозволив Міністерству оборони бути засновником телерадіоорганізацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?