Україна мене продала: іменита спортсменка шокувала розповіддю про зміну громадянства
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна мене продала: іменита спортсменка шокувала розповіддю про зміну громадянства

Україна мене продала: іменита спортсменка шокувала розповіддю про зміну громадянства
Джерело:  Champion

Титулована борчиня Марія Стадник, яка виступає за Азербайджан, заявила, що не продалася за гроші, змінивши спортивне громадянство.

Як повідомляє ONLINE.UA, про це уродженка Львова сказала в інтерв'ю "Чемпіону".

"Попри обставини, які змусили мене виступати за Азербайджан, до цих пір мене називають зрадницею. Мені часто кажуть, що я продалася. А це не зовсім правильно. Насправді, мене продали. Українська Федерація отримали за мене хороші відступні. Тож, я не продавалася, мене продали. Точної суми уже і не згадаю, а говорити приблизну суму відступних не хочу, щоби мені потім не дорікали цим. Але на той час це були хороші гроші", - пояснила Стадник.

Триразова олімпійська призерка, чемпіонка світу і Європи заявила, що була змушена змінити спортивне громадянство через ситуацію з Іриною Мерлені.

"Мені говорили, що я надто молода і можу ще виступати серед юніорів. Мовляв, твій час ще настане. Я ж була готова до виступів серед дорослих, тому вирішила не чекати того часу, а уже зараз боротися на серйозному рівні. Для цього знадобилося змінити громадянство. Не забувайте, що спортивна кар'єра може бути короткою, якась травма може змусити припинити виступи. І можна не дочекатися шансу себе показати. Тому, не хотіла чекати, коли завершить кар'єру Ірина Мерлені. Я була молода, амбіційна, сповнена сил та впевненості у собі. Якби я програла Мерлені на змаганнях, це була би зовсім інша ситуація. Але ж мені навіть не дозволяли з нею боротися. Було дуже прикро, тому прийняла рішення переїхати туди, де в мене віритимуть", - пояснила Стадник.

Зазначимо, що 28-річна Марія Стадник є чемпіонкою світу (2009), шестикратною чемпіонкою Європи (2008, 2009, 2011, 2014, 2016, 2017), чемпіонкою Європейських ігор (2015), срібною призеркою Олімпійських ігор (2012, 2016) і бронзовою призеркою Олімпійських ігор (2008).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?