На Донбасі з початку доби загинув один український воїн, ситуація напружена
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі з початку доби загинув один український воїн, ситуація напружена

На Донбасі з початку доби загинув один український воїн, ситуація напружена

З початку доби 11 травня на Донбасі загинув один український воїн, ще троє отримали поранення, а бойовики влаштували 25 обстрілів позицій ЗСУ, при тому ситуація в зоні АТО залишається складною, але контрольованою.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку з 82-мм мінометів та озброєння БМП бойовики вели вогонь по позиціях в районі Луганського. Також з мінометів калібру 82 мм бойовики обстрілювали українських воїнів під Авдіївкою.

З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та озброєння БМП бойовики обстрілювали околиці Зайцево. Зі станкового протитанкового гранатомету та стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь неподалік Новгородського. Поблизу Кам’янки противник обстрілював наші позиції з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте також: Бойовики застосували міномети на всіх напрямках, бійці АТО відповідають — штаб

На Луганському напрямку бойовики з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли українських воїнів поблизу Новозванівки. В районі Валуйського вели вогонь зі стрілецької зброї. Позиції сил АТО неподалік Кримського противник обстрілював з автоматичних станкових гранатометів, озброєння БМП, а також із мінометів калібру 120 мінометів.

Найбільше збройних провокацій проти сил АТО зафіксовано на Приморському напрямку. Там бойовики з 82-мм мінометів били по опорних пунктах в районі Мар’їнки, Красногорівки, Широкино, Павлополя та Чермалика. На тій же ділянці фронту ворог подекуди застосовував гранатомети та стрілецьку зброю.

Окрім того, біля Широкино зафіксоване використання бойовиками протитанкового ракетного комплексу. В районі Водяного бандформування обстрілювали українських воїнів з станкового протитанкового гранатомету та великокаліберних кулеметів. Біля цього ж населеного пункту, а також в районі Лебединського вів вогонь ворожий снайпер.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 травня стало відомо про підрив групи українських саперів в зоні АТО, внаслідок якого загинув один боєць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?