Євросоюз після виходу Великої Британії має плани розширитись
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз після виходу Великої Британії має плани розширитись

Євросоюз після виходу Великої Британії має плани розширитись
Джерело:  lastampa.it

Європейський Союз після виходу Великої Британії зі його складу не буде обмежувати себе 27 учасниками, а поповниться новими країнами.

Про це заявила комісар ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могерини, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її інтерв'ю газеті La Stampa.

"Я переконана, що в майбутньому ЄС не буде обмежений 27 державами-членами, оскільки у нас будуть нові члени", - розповіла вона.

Також Могеріні зазначила, що, на її думку, новими членами ЄС будуть балканські країни, "з якими ми ведемо переговори про членство".

Читайте також: Європарламент прийняв рішення щодо виходу Британії з ЄС

"Багато хто називає цей процес розширенням, я волію говорити про об'єднання Європи", - заявила вона.

Крім того, глава європейської дипломатії додала, що шлях балканських країн до ЄС ще довгий і важкий.

"Але я переконана, що приєднання цих країн до Євросоюзу лише питання часу, оскільки кожна з цих країн має загальну перспективу у Європейському Союзі", - резюмувала Могеріні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Євросоюзі назвали головні питання, які будуть обговорюватися під час переговорів про вихід Британії з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?