У Японії відкривають науковий центр дослідження ніндзя
Категорія
Світ
Дата публікації

У Японії відкривають науковий центр дослідження ніндзя

У Японії відкривають науковий центр дослідження ніндзя
Джерело:  BBC

У японському університеті Мії у липні 2017 року відкривається перший в світі науково-дослідний центр з вивчення ніндзя.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Рішення про відкриття такого центру пов’язано, серед іншого, наміром влади Японії використовувати образ ніндзя для реклами Олімпійських ігор у Токіо в 2020 році.

"Ми будемо вивчати стародавні документи і співпрацювати з тими, хто зможе придумати, як застосувати мудрість ніндзя в сучасній культурі. Наприклад, ніндзя палили пахощі перед тим, як вирушити на завдання, щоб знищити зло", - заявив фахівець з історії Японії Юджі Ямада.

Читайте також: Путіна в Японії порівняли зі смердючим предметом

Університет Мії, розташований в центрі країни, планує зібрати і систематизувати усі відомі матеріали з історії ніндзя та залучити до вивчення студентів різних спеціальностей.

Центр вивчення ніндзя буде розташований у у місті Іга, в 350 кілометрах на північний захід від Токіо, а результати досліджень будуть публікуватися японською та англійською мовами.

Як відомо, ніндзя – розвідник-диверсант, шпигун і найманий вбивця в середньовічній Японії, який отримав всесвітню популярність завдяки популяризації образу в масовій культурі.

В Японії існувало щонайменше 49 кланів ніндзя, але найвідомішими є Кода і Ярма. Їхні представники працювали на могутніх феодалів, таких як Іеясу Токугава, який об'єднав Японії після століть міжусобиць і вигравши в 1600 році битву при Секігахара.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Японії оголосили про готовність вперше після Другої світової війни розгорнути свої збройні сили у відповідь на ракетні випробування КНДР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?