Порошенко про безвіз: сьогодні Україна остаточно розлучилася з Російською імперією
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко про безвіз: сьогодні Україна остаточно розлучилася з Російською імперією

Порошенко про безвіз: сьогодні Україна остаточно розлучилася з Російською імперією
Джерело:  online.ua

Після рішення Ради ЄС про введення безвізового режиму з Україною Київ остаточно оформив своє розлучення з Російською імперією.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його заяву в ефірі телеканалу "1+1".

"Це завершення чотирьох свобод – рух товарів, рух капіталів, рух послуг і рух людей. Безвізовий режим – це свобода українців, за яку боролися. І Україна, можливо, заплатила найбільшу ціну за ці чотири свободи", - підкреслив він.

Порошенко додав, що, насамперед, українцям тепер потрібно повернути історичну пам'ять, в тому числі – завдяки освітній реформі.

Читайте також: Геращенко: безвізом з ЄС можуть скористатися і українці з окупованих територій

"Мова йде не тільки і не стільки про безвізовий режим і перетин кордону, мова йде про повернення України в історичне місце у складі європейських країн", - зазначив глава держави.

Він нагадав також, що Україна гармонізувала своє законодавство у відповідності із законодавством Європейського Союзу, а ЄС визнав, що Україна виконала усі вимоги.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко розповів про головні переваги, які отримають українці завдяки безвізовому режиму з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?