У Дніпрі відкрили Алею пам'яті героїв АТО: з'явилися фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Дніпрі відкрили Алею пам'яті героїв АТО: з'явилися фото і відео

У Дніпрі відкрили Алею пам'яті героїв АТО: з'явилися фото і відео

У Дніпрі відбулося урочисте відкриття найбільшого в Україні меморіального комплексу – Алеї Пам'яті загиблих в АТО.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на користувачів Facebook.

За словами представника команди губернатора області Юрія Голика, Алею створено "в пам'ять про кожного Героя з Дніпропетровської області, який віддав життя за Незалежність України".

"На стелах – 503 імені та прізвища, 503 пари очей, 503 життя, покладені на вівтар Перемоги. На жаль, війна триває... додаються нові імена...", - написав він.

Читайте також: Порошенко у День пам'яті та примирення разом з бійцями АТО вшанував полеглих: з'явилося відео

Також Голик зазначив, що "Алея Пам'яті побудована у сквері біля Дніпровської ОДА, за наші особисті кошти і кошти тих, кому як і нам, не все одно".

У свою чергу, український науковець і блогер Антон Сененко так прокоментував відкриття Алеї: "Невимовний біль. 500 облич, синів Дніпра та області, зовсім молодих. Їх світлини та імена викарбували на щойно відкритій алеї героїв Небесної сотні та АТО".

За його словами, найважчими були три моменти: коли слово взяв ветеран війни і вибачився перед батьками та рідними загиблих за те, що вони повернулися живими і не вберегли їхніх хлопців; коли воїни знаходили меморіальну дошку їх підрозділу зі списком імен загиблих побратимів; але найважче було чути у натовпі скрики матерів, які нарешті знаходили в нескінченному переліку імен та облич саме те, рідне. Вони торкалися граніту та скла, ніби намагалися щось відчути..."

Сененко додав, що на цей меморіал "треба возити тих, хто каже про "сварку", "нам нєчєго діліть", "братство" та іншу маячню. Хай тут це розкажуть".

Також поділився враженнями ветеран АТО Масі Найєм, який теж побував на відкритті Алеї.

"Це складно переживати, коли чоловік років 50 підходить до фотографії свого сина, кладе руку на його обличчя та відходить, щоб люди не бачили його сліз", - написав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МВС Арсен Аваков повідомив про арешт першого тітушки, який був серед нападників на бійців АТО 9 травня в Дніпрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?