США підтримують нормандський формат, але відмовились брати у ньому участь
Категорія
Політика
Дата публікації

США підтримують нормандський формат, але відмовились брати у ньому участь

США підтримують нормандський формат, але відмовились брати у ньому участь
Джерело:  interfax.com.ua

У США підтримують переговори України, Німеччини, Франції та Росії у "нормандському форматі" щодо врегулювання на Донбасі, але не братимуть у них участі.

Про це заявив перший заступник голови МЗС Вадим Пристайко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Вони (США - Ред.) сказали, що підтримують зусилля німецьких і французьких колег, але не стають частиною "нормандського формату"- це чотири країни. Не всі обов'язково повинні стати частиною "нормандського формату", є різні формати, які дозволяють нам вирішувати наші питання", - сказав дипломат.

Водночас він наголосив на важливості участі Росії в переговорному процесі.

"Якщо в найкращому форматі з американцями не буде Росії, це не матиме значення для вирішення нашої проблеми", - зазначив він.

Пристайко також підкреслив, що американська сторона активно наполягає на виконанні Росією своїх зобов'язань за Мінськими домовленостями.

"Не дивлячись на те, що американська сторона активно шукає можливості зблизитися з Росією у вирішенні інших питань, було заявлено дуже чітко, що санкції, які існують зараз по відношенню до Росії, не будуть зняті до вирішення питання - Росія повинна виконати свої зобов'язання згідно з Мінськими угодами", - розповів він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що США можуть долучитися до Нормандського формату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?