Бойовики на 750% збільшили кількість забороненої зброї на Донбасі - ОБСЄ
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики на 750% збільшили кількість забороненої зброї на Донбасі - ОБСЄ

Бойовики на 750% збільшили кількість забороненої зброї на Донбасі - ОБСЄ
Джерело:  osce.usmission.gov

На окупованому Донбасі бойовики щонайменше на 750% збільшили кількість забороненого важкого озброєння.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт місії.

"Попри навмисні спроби проросійських сепаратистів, спрямовані на послаблення СММ, і перешкоди спостереженню міжнародного співтовариства за їхньою діяльністю, впродовж останніх трьох місяців місія зафіксувала збільшення на 750% забороненої важкої зброї на території, підконтрольній сепаратистам", - сказано в звіті. 
Читайте також: Полонений бойовик ЛНР розповів про безчинства бандитів на Донбасі

Так, минулого тижня, СММ спостерігала 44 одиниці зброї на порушення угод про відведення, 42 з яких перебували в районах, що не контролюються урядом України. 
«В Луганську СММ продовжує спостерігати за присутністю близько 30 видів зброї, включаючи танки, гармати і багаторазові ракетні системи. Крім того, сепаратистські сили під керівництвом Росії застосовували заборонену зброю більш ніж у п'ять разів частіше, ніж українські військові», – йдеться в повідомленні.
Як повідомляв ONLINE.UA, на Донбасі військовослужбовець Збройних сил України Тарас Гап’як добровільно здався у полон бойовикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?