Вищий адмінсуд відкрив провадження за позовом Артеменка до Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Вищий адмінсуд відкрив провадження за позовом Артеменка до Порошенка

Вищий адмінсуд відкрив провадження за позовом Артеменка до Порошенка
Джерело:  interfax.com.ua

У Вищому адміністративному суді України (ВАСУ) було відкрито провадження за позовом скандального нардепа Андрія Артеменка до президента Петра Порошенка про скасування указу глави держави в частині припинення його громадянства.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Вчора, 11 травня, ВАСУ відкрито провадження в адміністративній справі за позовом до Президента України - Порошенка Петра Олексійовича, треті особи, які не заявлять самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Комісія при президентові України з питань громадянства, Державна міграційна служба України про визнання незаконним та скасування указу президента України від 29 квітня 2017р №119/2017 в частині припинення громадянства України Артеменко Андрія Вікторовича", - повідомили агентству в прес-службі ВАСУ.

Читайте також: Нардеп Артеменко може приходити до ВР, незважаючи на припинення громадянства — ЦВК

У прес-службі суду розповіли, що адміністративний позов надійшов до ВАСУ від представника нардепа Леоніда Сивакова, а позивачем є Артеменко. У ВАСУ також зазначили, що Порошенку в 5-денний термін з моменту отримання копії постанови пропонується надати письмові заперечення проти позову.

"Справа буде розглядатися колегією у складі п'яти суддів. Головуючий суддя Ігор Олендер", - додали в прес-службі суду.

Як повідомляв ONLINE.UA,  5 травня державна міграційна служба підтвердила, що відповідно до указу президента Петра Порошенка народний депутат Андрій Артеменко втратив громадянство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?