У Рівному група осіб закликала до створення "РНР", правоохоронці відкрили провадження
Категорія
Події
Дата публікації

У Рівному група осіб закликала до створення "РНР", правоохоронці відкрили провадження

У Рівному група осіб закликала до створення "РНР", правоохоронці відкрили провадження
Джерело:  pro.gov.ua

У Рівному правоохоронці відкрили кримінальне провадження після несанкціонованого мітингу, на якому звучали гасла про "Рівненську народну республіку".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прокуратуру області.

"Приводом і підставою для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стала спроба проведення 10.05.2017 несанкціонованого мітингу в м. Рівне, на якому група осіб намагалася вчинити дії, спрямовані на посягання на територіальну цілісність і недоторканість України шляхом здійснення публічних закликів та розповсюдження матеріалів із закликами щодо таких дій", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Депутат Держдуми Росії вручив ватажку ДНР радянський орден: з'явилося фото

 «Псевдоакцію» біля будівлі Рівненської обласної державної адміністрації припинили правоохоронці спільно із місцевими активістами. В учасників "акції" вилучили плакати та листівки під гаслами «Ровенская Республика», «Бурштин – надбання Рівненської народної республіки».

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Рівненській області.
Як повідомляв ONLINE.UA, колишній керівник "апарату народної ради ДНР" Олексій Александров, який був активним організатором незаконного "референдуму", заявив, що три роки тому виконував волю російського керівництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?