Закінчилася верифікація злочинців, яких можна помилувати, заради звільнення українців - Геращенко
Категорія
Події
Дата публікації

Закінчилася верифікація злочинців, яких можна помилувати, заради звільнення українців - Геращенко

Закінчилася верифікація злочинців, яких можна помилувати, заради звільнення українців - Геращенко

Тристороння контактна група узгодила, які особи, що здійснили злочини проти України, можуть бути помилувані заради звільнення українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook нардепа Ірини Геращенко.

"Закінчилася верифікація тих осіб, що здійснили злочини проти України, але яких можна, згідно законодавства, помилувати, заради звільнення українців, що їх незаконно утримують на окупованих територіях", - написала вона.

За її словами, процес верифікації 12 травня обговорили з представником України в ТКГ Леонідом Кучмою, обмудсменом Валерією Лутковською і представниками СБУ. Нардеп зазначила, що в списку тих, кого вимагають звільнити представники ОРДЛО, "є кількасот осіб, які не категорично відмовляються їхати на окуповані території". Процес їх верифікації відбувався під координацією ОБСЄ, за участі офісу обмудсмена і СБУ, а також кількох жінок - родичок тих, хто здійснив злочини.

Читайте також: Правозахисники назвали "засудженого" бойовиками ДНР ученого "в'язнем сумління"

Верифікація тих, хто утримується в пенітенціарних установах й зараз процесуально обмежені в правах, тривала з 28 квітня по 12 травня. За цей час група разом з ОБСЄ проїхала більше 14 тисяч кілометрів, відвідала 20 регіонів, побувала в 37 пенітенціарних установах.

"Ми робимо все, щоб розблокувати процес звільнення заручників, українська сторона ставитиме питання звільнення, і в цьому контексті звіт про верифікацію, як пріорітетне на гуманітарній підгрупі і на ТКН 15 травня, і сподіваємося, це сприятиме узгодженню остаточних списків і дати звільнення заручників", - додала Геращенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, філософ Сергій Дацюк вважає, що війна на Донбасі продовжуватиметься, адже Мінські домовленості не працюють і не виконуються жодною зі сторін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?