Карикатури на Кадирова в скандальному журналі наробили галасу в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Карикатури на Кадирова в скандальному журналі наробили галасу в Росії

Карикатури на Кадирова в скандальному журналі наробили галасу в Росії
Джерело:  online.ua

У мережі здійнявся ажіотаж через публікацію у відомому гумористичному журналі Charlie Hebdo карикатур на президента Чечні Рамзана Кадирова та на переслідування геїв на території цієї республіки РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Эхо Москвы.

Читайте також: Кадирова в Гаагу: в Петербурзі затримали протестуючих проти полювання за геями в Чечні

Карикатури були опубліковані в кінці квітня, але в Росії на них звернули увагу лише зараз.

Карикатури підписані "Полювання на геїв відкрито", "Геї будуть депортовані", "Фанатам Фредді Мерк'юрі – розплавлений свинець у вуха".

Також на одному із малюнків зображено чоловіка, який розпилює веселку бензопилою, а на іншому - самого Кадирова, який займається оральним сексом.

Публікацію вже прокоментували із "чеченського боку".

Так, видання Pravda.ru видало коментарі анонімних "чеченців".

Від нас що зараз чекають, давайте по-чесному? Страшилок кшталт "різати-перерізати", погроз, обіцянок "вони вибачаться", нагадування про [великий] діаспорі в кожній країні — ну як у Парижі хлопець спортивний, чеченець, знайшов осквернителя пам'ятника і той попросив вибачення (мова йде про Прагу — ред). Ми читаємо пресу та соцмережі — ось ці "скоро вибачиться Charlie Hebdo і як саме їх змусять каятися" багато де, особливо на Україні", — розповів "чеченець".

"Їх взагалі потрібно сприймати не як клоунів або юродивих, а як шакалів: ясно ж, що редакції [Charlie Hebdo] потрібен піар", — вважає співрозмовник.

"Але ніяких загроз, жодних незаконних дій. В суд подавати будемо, зруйнуємо ще економічно кого зможемо. Відповідаю, що вони будуть постійно жити в напрузі. А після довгої, сподіваюся, життя їх покарає Аллах — і кара буде страшною. Не за образу чеченського народу або Рамзана Ахматовича, а за те паскудство, яке вони навмисне витворяють. Роблять постійно і з задоволенням", — розповідає він.

"Уявіть, чиясь мати в савані лежить [перед похованням], а тут прибігає Шарлі, мочиться і кричить "я додав жовтий колір, їй йде". Що з ним після цього буде? Розумієте?! Ми ніколи не буде вести себе як шайтани з ваххабистов і ИГИЛ, але покарання буде невідворотним", - говорить іще один "чеченець".

Він також заявив, що є люди, готові "покласти все життя, але почути вибачення редакції Charlie".

Прокоментував заяви "чеченців" і російський журналіст Аркадій Бабченко.

Артем Пироговский: І так, тепер для захисту чесного імені Кадирова кожен російський подкремлевец на зарплаті, включаючи Марію Захарову і Маргарита Симоньян, тепер зобов'язані зробити селфи в instagram (саме instagram! це важливо) з плакатиком "Je suis Ramzan".

Раніше прес-секретар Кадирова заявив, що у Чечні не затримують представників нетрадиційної орієнтації, оскільки їх нібито зовсім немає в Республіці.

Згодом, Кадиров прокоментував додав, що "в чеченському суспільстві немає явища, іменованого нетрадиційною орієнтацією".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?