СБУ накрила всеукраїнську мережу "зброярів": з'явилися фото та відео
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ накрила всеукраїнську мережу "зброярів": з'явилися фото та відео

СБУ накрила всеукраїнську мережу "зброярів": з'явилися фото та відео

Співробітники Служби безпеки України ліквідували всеукраїнську мережу виготовлення, збуту і контрабанди зброї з центром у Харкові.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на СБУ.

Зловмисники підшукували покупців через Інтернет, створивши сторінку в одній з російських соціальних мереж. Також займалися переробкою травматичної зброї на бойову.

До складу злочинного угруповання входило близько двадцяти учасників з різних регіонів України, а організатором був житель Харкова, студент одного з вищих навчальних закладів.

"28 квітня співробітники СБУ затримали на міжнародному пункті пропуску «Щербаківка» одного з членів банди, який намагався вивезти з України два бойових пістолети ПМ та одинадцять травматичних пістолетів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Гранатомет, міни і тисячі патронів: СБУ знайшла дві схованки зі зброєю в зоні АТО

Зазначається, що правоохоронці провели понад 20 обшуків за місцями мешкання членів злочинного угруповання у Харкові, Києві та Миколаєві.

"Під час обшуків вилучено ще понад 35 одиниць зброї, пристосованої до стрільби бойовими набоями: автомати Калашникова, пістолети-кулемети ППС, «Скорпіон», пістолети ПМ, ТТ, «Carrera», револьвери «Наган», «РФ», "Сафарі", - додали у прес-службі.

Також вилучено понад півтисячі набоїв різного калібру, гранати Ф-1 та РГД-5, гранатомет РПГ-22, стартові, сигнальні і травматичні пістолети, підготовлені до переробки у бойові, велику кількість комплектуючих до зброї, металообробні станки і обладнання для кустарного виготовлення елементів вогнепальної зброї та бойових набоїв.

Крім цього, співробітники спецслужби отримали інші докази протиправної діяльності членів групи: банківські картки, що використовувалися для інтернет-розрахунків із замовниками, гроші, одержані злочинним шляхом, підроблені паспорти для здійснення поштових відправлень тощо.

Двом організаторам злочинної групи вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда зброї, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Судом обрано їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно інших учасників групи кримінальне провадження здійснюється за ст. 263 КК України.

Як повідомляв ONLINE.UA, співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали на Запоріжжі торговця зброєю та боєприпасами, отриманими із зони АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?