У католицької церкви з'явилися нові святі
Категорія
Світ
Дата публікації

У католицької церкви з'явилися нові святі

У католицької церкви з'явилися нові святі

Папа Римський Франциск канонізував двох дітей-пастухів, які у 1917 році нібито неодноразово стали свідкам яви Божої Матері.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Церемонія канонізації "свідків Діви Марії" пройшла біля португальської Фатіми. Місце ймовірної зустрічі дітей із Дівою Марією стало популярним серед паломників. Уважається, що Богородиця відкрила дітям три таємниці щодо майбутнього, які назвали "пророцтва Фатіми".

"Проголошуємо блаженних Франсішку Марту та Жасінту Марту святими", - сказав понтифік перед базилікою біля Фатіми, де поховані брат і сестра, на улюбленому паломниками місці "зустрічей Діви" із Франсішку та Жасінтою Марту. Дітям тоді було дев'ять та сім років відповідно. Вони померли через пару років після "виголошення пророцтв" від епідемії так званого "іспанського грипу".

Читайте також: Ватикан канонізував Мати Терезу: з'явилися фото

За версією Ватикану, Діва Марія являлася трьом дітям - разом із Франсішку та Жасінтою була їх кузина Люсія Сантуш - шість разів між травнем та жовтнем 1917 року та виголосила три "пророцтва".

За поширеним тлумаченням, перші два передбачали жахи Першої світової війни та вказували на повторення такого конфлікту. Третє "пророцтво" Ватикан довго тримав у таємниці. Оприлюднена у 2000 році заява Святого Престолу повідомляла, що "третє пророцтво Фатіми" передбачило замах на Папу Івана Павла ІІ у 1980 році. За інтерпретацією Папи Бенедикта XVI,воно могло вказувати і на скандал у католицькій церкві через викриття сексуальних домагань священників до дітей.

Люсія, яка дожила до 2005 року, після "зустрічей" стала монахинею. Процес щодо її канонізації також розпочатий.

Як повідомляв ONLINE.UA, Українська Православна Церква Московського патріархату на засіданні Священного Синоду 20 липня 2016 року прийняла рішення зарахувати до лику святих українського письменника-полеміста, афонського подвижника преподобного Іоанна (Вишенського).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?