Завод Ахметова на окупованому Донбасі потрапив під санкції Митного союзу
Категорія
Події
Дата публікації

Завод Ахметова на окупованому Донбасі потрапив під санкції Митного союзу

Завод Ахметова на окупованому Донбасі потрапив під санкції Митного союзу
Джерело:  Новини Донбасу

На окупованому бойовиками Донбасі під санкції Митного союзу потрапив Єнакіївський металургійний завод, який належить Метінвесту олігарха Ріната Ахметова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новини Донбасу.

Так, зазначається, що Євразійська економічна комісія (ЄЕК) за заявою російських металургів ввела тимчасові антидемпінгові мита на ввезення в Євразійський економічний союз (ЄАЕС) сталевих куточків з України. Але за час розслідування один з обвинувачених в демпінгу виробників - Єнакіївський метзавод, який належить Метінвесту Рінату Ахметову, - був захоплений самопроголошеною ДНР. В результаті завод може опинитися під подвійними санкціями: раніше Україна ввела економічну блокаду для окупованого Донбасу, пише «Комерсант».

"Колегія ЄЕК ввела попереднє антидемпінгове мито в 37,89% на імпорт в ЄАЕС гарячекатаних прутків з України на чотири місяці, повідомила вчора комісія. Розслідування почалося в серпні 2016 року за заявою Evraz, його підтримали ММК і Северсталь (на компанії припадає понад 90% випуску куточка в союзі)", - пише видання.

Період розслідування - з липня 2015 року по березень 2016- го, за цей час, зазначила ЄЕК, виробництво в галузі знизилося на 14,4%, обсяг реалізації - на 11,8%. ЄЕК «встановила демпінговий імпорт» в ЄАЕС товару Азовсталі, Єнакіївського метзаводу (ЄМЗ) та інших українських виробників, демпінгова маржа - ті самі 37,89%.

Читайте також: Найбагатші українці: Порошенко опустився в рейтингу, лідирує Ахметов

Також уточняється, що поки що не відомо, стосовно яких українських підприємств, крім ЄМЗ і "Азовсталі", вводяться мита; за даними «Метал Експерта», куточок виробляють ІСД і АрселорМіттал Кривий Ріг.

Нагадаємо, в березні СКМ Ріната Ахметова повідомила, що втратила контроль над активами на окупованому Донбасі, втрачений контроль і над ЄМЗ.

Зараз в ЄАЕС також діють мита на ввезення з України сталевих труб, прутків і феросилікомарганцю. ЄЕК продовжила до лютого 2018 року і антидемпінгові мита (до 20,2%) на китайський металопрокат з полімерним покриттям.

Як повідомляв ONLINE.UA, холдинг олігарха Ріната Ахметова "Метінвест" отримав контроль над ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК) у Кам’янському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?