У Румунії виявили найбільше за останні 30 років родовище газу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Румунії виявили найбільше за останні 30 років родовище газу

У Румунії виявили найбільше за останні 30 років родовище газу
Джерело:  Укрінформ

Найбільше за останні тридцять років родовище газу виявили неподалік населеного пункту Караджеле повіту Бузеу в Румунії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Завдяки виявленому найбільшому родовищу газу, видобуток збільшиться на 25-27 мільярдів кубічних метрів на рік, що забезпечить енергетичну незалежність Румунії на найближчі 2-3 роки", - заявив прем'єр-міністр Румунії Сорін Гріндяну.

Читайте також: Українці заборгували за газ понад 7 мільярдів гривень

Прем'єр уточнив, що видобуток газу в цьому регіоні дасть можливість країні стати важливим енергетичним гравцем у Південно-Східній Європі.

За офіційними даними, лише в 2017 році загальний об'єм інвестицій, спрямованих на освоєння родовища у цьому регіоні, перевищить 40 мільйонів євро.

Як повідомляв ONLINE.UA, у квітні віце-прем’єр, міністр енергетики Грузії Каха Каладзе заявив, що згідно з договором з "Газпромом", країна зможе відмовитися від російського газу, так як отримані кошти від його транзиту до Вірменії дозволяють закуповувати газ у Азербайджану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?