Ситуація на Донбасі ускладнилась: понад 60 обстрілів, четверо військових поранені
Категорія
Події
Дата публікації

Ситуація на Донбасі ускладнилась: понад 60 обстрілів, четверо військових поранені

Ситуація на Донбасі ускладнилась: понад 60 обстрілів, четверо військових поранені

У зоні АТО на Донбасі ситуація протягом 13 травня значно ускладнилася: бойовики провели 61 обстріл, внаслідок яких були поранені четверо військових.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На Приморському напрямку бойовики 33 рази влаштували обстріли українських опорних пунктів. Так, позиції в районі Водяного противник обстрілював із мінометів калібру 120 мм та ствольної артилерії калібру 122 мм. Околиці цього ж населеного пункту, а також Широкино, опинилися під ворожим вогнем з озброєння БМП, 82-мм мінометів та стрілецької зброї.

Біля Гнутово бойовики били з зенітної установки. Також обстрілювали ся позиції поблизу Миколаївки, Павлополя та Чермалика з використанням стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів, подекуди мінометів калібру 82 мм. З озброєння БМП та мінометів калібрів 120 й 82 мм ворогом знову були обстріляні захисники Мар'їнки.

Читайте також: Бойовики ДНР застосували артилерію неподалік Маріуполя — штаб АТО

На Луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано 8 обстрілів: пізно ввечері стріляли по українських позиціях поблизу Новозванівки зі 122-мм ствольної артилерії та мінометів калібру 82 мм.

Зі 120-мм та 82-мм мінометів, а також озброєння танку, противник обстрілював наші опорні пункти в районі Троїцького. Неподалік Кримського бандити також вели вогонь з мінометів калібру 82 мм й озброєння БМП.

На Донецькому напрямку було найгарячіше: найбільш активно обстрілювали наших воїнів в районі Авдіївки та на Світлодарській дузі. Зокрема, передмістя Авдіївки бойовики методично обстрілювали з стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 та 120 мм. А під час обстрілу противником цього населеного пункту з артилерійської системи калібру 122 мм один снаряд влучив у будинок мирних мешканців, в результаті чого четверо цивільних загинули на місці, одного було важко поранено.

В районі Новолуганського обстріляли наші позиції зі стрілецької зброї, гранатометів, 120-мм мінометів, а також здійснили вогневий наліт із застосуванням "Градів". На цьому ж напрямку під вогонь бойовиків потрапили опорні пункти сил АТО поблизу Пісків, Верхньоторецького, Кам'янки, Зайцевого, Луганського та Троїцького. Противник застосовував практично весь спектр стрілецького озброєння та гранатометів, подекуди - міномети калібрів 82 та 120 мм, озброєння бойових машин піхоти.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше спостерігачі ОБСЄ розповіли, що з початку року у зоні бойових дій загинули 35 мирних мешканців Донецької та Луганської областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?